0
Grillet bundgarnsmakrelfilet med bulgur, majs, salvie og rysteribs

Grillet bundgarnsmakrelfilet med bulgur, majs, salvie og rysteribs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Makrel, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Mælk, Sesam

Fremgangsmåde

Rysteribs: Skyl ribsene og dryp dem godt af. Rib dem forsigtigt af stænglerne (brug evt. en gaffel), læg dem i en stor skål og drys ribsene med sukker. Tilsæt lidt fint salt og "ryst" det hele sammen. Lad dem trække i et par timer og ryst dem meget gerne et par gange mens de trækker.

Salvierasp: Pluk og skær salvien fint. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Lige før det bliver brunt tilsættes rasp som ristes med. Tilsæt salvie, når raspen er gylden, og krydr med salt og peber. Sæt raspen til side.

Bulgur & majs: Kog de soignerede majskolber i saltet vand i 8-10 min. Lad dem afkøle let og skær kernerne fra kolberne. Kog bulguren efter anvisningen på emballagen. Vend majs, bulgur og halvdelen af salvieraspen sammen og smag til med salt og peber.

Fisk: Rids fileterne med 3-4 snit på skindsiden. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover) der sidder i fileten - lav et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet- uden at skære igennem, så bræmmen af ben forsigtigt kan rykkes af. Krydr med salt og peber på kødsiden. Grill eller steg dem gyldne på skindsiden. Ved stegning på pande steges de i lidt olie på en varm pande, steg fileterne i 2-3 min. - kun på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken færdig. Griller du fisken skal du pensle skindet med lidt olivenolie. Grill på en meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet "fiskevender".

Anret som vist på billedet - brug halvdelen af salvieraspen til at drysse over retten.

Server sammen med lidt sprøde salater, krydderurter og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?