0
Grillet dorade/havbars ”Thai-style” med grillede løg og sriracha

Grillet dorade/havbars ”Thai-style” med grillede løg og sriracha

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-). Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

hvidløgkorianderforårsløg
2 min.
Forberedelse:

Soigner forårsløgene, og snit alle de grønne toppe fint.

Pil og hak hvidløgene fint.

Pluk koriander, og hak korianderstilkene fint. Gem bladene til senere.

hvidløglimekorianderSriracha saucenam pla (fiskesauce)tamari/soya
5 min.
Marinade til fisk:

Kom hvidløg og korianderstilke i en kasserolle sammen med lys eddike, tamari, limesaft og halvdelen af srirachasaucen (den er stærk).

Kog det igennem over middel varme tilsat samme mængde sukker, som der er masse i kasserollen i forvejen. Kog igen igennem.

Rør lidt maizena op med en smule vand, og rør det i saucen.

Kog den hurtigt igennem, til den er tyknet let, og smag til. Saucen skal være afbalanceret mellem sødt, surt, salt og stærkt.

dorade eller havbars (havbras)
20 min.
Dorade eller havbars

Skyl fiskene, og dup dem tørre. Skrab evt. skællene af, hvis du ønsker at spise skindet. Det kan godt betale sig, for skindet smager skønt.

Lav 2-3 dybe ridser næsten ned til benet på hver side af fisken.

Pensl fiskene med fiskesauce, og lad dem marinere i 5-10 minutter.

Pensl fiskene med neutral olie.

Grill dem over direkte medium-høj varme, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte på begge sider. Krydr godt med salt og peber.

forårsløg
30 min.
Grill forårsløg

Grill den hvide del af forårsløgene, til de er gyldne og møre.

koriander
Anretning:

Som vist på billedet. Læg fiskene på fad, og hæld 2/3 af saucen henover fisken. Kom det sidste sauce over de grillede forårsløg. Drys med de hakkede løgtoppe og plukket koriander. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?