0
Grillet filet royal af kuller med blød polenta og tomatsalat

Grillet filet royal af kuller med blød polenta og tomatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Kuller, Sulfitter

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i portionsstykker, krydr med salt og peber og gnid dem ind i et tyndt lag olivenolie. Varm en grillpande op så den er MEGET varm og grill fisken i 3-4 minutter på "skindsiden". Skru ned for blusset og lad fisken grille videre (stadig på den samme side) smid et par fed hvidløg og masser af frisk timian og rosmarinkviste på og fortsæt grilningen indtil fisken netop begynder at få en mælkehvid farve på toppen. Vend fisken og tæl til 10 - VOILA! Nu er fisken klar til servering (fisken kan naturligvis med stor fordel grilles på en rigtig grill i haven/på terrassen).

Polenta: Polenta og mælk koges sammen mens der røres konstant med en træske. Lad massen simre under omrøring i ca. 4-5 minutter og tilsæt smør, friskrevet parmesan (gem lidt til tomatsalaten) og 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie. Smag til med salt og peber og server straks.

Verdens bedste tomatsalat: Brug gerne sherry og blommetomater eller andre forskellige typer og farver. Det er vigtigt, at det er gode solmodne tomater. Skær tomaterne i halve eller kvarte afhængig af størrelse og læg dem i et dørslag/sigte. Krydr med rigelige mængder groft salt - der skal bruges mere end du tror - ca. 1-2 tsk. Saltet trækker væden ud af tomaterne og forstærker smagen. Sæt tomaterne til afdrypning i MINDST 1 TIME - gerne længere. Vend tomaterne sammen med 1-2 fed finthakket hvidløg, finthakket chili, sort peber, god balsamico og 4 spsk. ekstra jomfru olivenolie. Lad nu tomatsalaten trække i ET PAR TIMER. Vend hakket basilikum, tynde skiver rødløg og lidt parmesanflager i lige før servering.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?