Topping: Skyl og pluk mynte og persille og hak det fint sammen med hvidløget. Pisk 4 spsk. olie og 1 spsk. citronsaft sammen med salt og peber, rør krydderurter og hvidløg i og smag til.
Salat: Skær peberfrugten i tynde strimler og halver cherrytomaterne. Flæk agurken, skrab den bløde kerne væk og snit agurkekød og bladselleri i tynde skrå skiver. Snit fennikel og skalotteløg helt tyndt, del radiserne i både og striml basilikumbladene. Pisk 5 spsk. olie, 2 spsk. citronsaft, sennep, salt og peber sammen i en stor skål og vend grøntsagerne deri. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Fisk: Rør harissa (eller ½ tsk. sambal oelek) sammen med 2 spsk. olie, salt og peber og pensl et tyndt lag på begge sider af fisken. Grill dem i 2-4 min. på hver side (efter ønske) -kødet bliver let tørt, så pas på med at overtilberede sværdfisken. Anret på fad eller tallerkner, dryp med myntetoppingen og server med den sprøde salat til.
Giv råstegte kartofler, en bulgursalat eller bare masser af godt brød til.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften