0
Grillet grønt med parmesan, kikærter og mandler

Grillet grønt med parmesan, kikærter og mandler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginerød peberfrugtrødløg
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på fuld varme - 230-250 grader varmluft.

Skyl aubergine og peberfrugt, og skræl rødløg.

Skær peberfrugten i kvarte, og fjern kernehuset. Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver, og skær rødløgene i ca. 1/2 cm tykke ringe.

Kom alt grønt op i en skål, og krydr det med salt. Lad det trække til senere.

flåede og hakkede tomatermandler
10 min.
Tomatsauce

Kom de hakkede tomater og chipotle røget chili (efter smag) op i en lille gryde, og kog væsken ind til det halve. Smag til med lidt salt.

Hak mandlerne med en kniv.

parmigiano reggiano (Parmesan)frisk mozzarellakikærter i vand
15 min.
Grønt

Bred de snittede grøntsager ud på en bageplade, så de ligger i et lag uden at overlappe for meget. Dryp med lidt olivenolie, og bag grøntsagerne i ovnen til de er gyldne.

Dræn kikærterne. Vend kikærter, bagt grønt og tomatsauce sammen, og bred det hele ud i et ildfast fad. Kom stykker af mozzarella ned i grøntsagerne, og riv parmesanen fint henover. Bag igen i ovnen i 4-5 min. til parmesanen er gylden.

mandler
30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager og kikærter på en tallerken, og drys med de hakkede mandler.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?