Start med at tænde ovnen på fuld varme - 230-250 grader varmluft.
Skyl aubergine og peberfrugt, og skræl rødløg.
Skær peberfrugten i kvarte, og fjern kernehuset. Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver, og skær rødløgene i ca. 1/2 cm tykke ringe.
Kom alt grønt op i en skål, og krydr det med salt. Lad det trække til senere.
Kom de hakkede tomater og chipotle røget chili (efter smag) op i en lille gryde, og kog væsken ind til det halve. Smag til med lidt salt.
Hak mandlerne med en kniv.
Bred de snittede grøntsager ud på en bageplade, så de ligger i et lag uden at overlappe for meget. Dryp med lidt olivenolie, og bag grøntsagerne i ovnen til de er gyldne.
Dræn kikærterne. Vend kikærter, bagt grønt og tomatsauce sammen, og bred det hele ud i et ildfast fad. Kom stykker af mozzarella ned i grøntsagerne, og riv parmesanen fint henover. Bag igen i ovnen i 4-5 min. til parmesanen er gylden.
Anret de bagte grøntsager og kikærter på en tallerken, og drys med de hakkede mandler.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()