Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på fuld varme - 230-250 grader varmluft.
Skyl aubergine og peberfrugt, og skræl rødløg. Skær peberfrugten i kvarte, og fjern kernehuset. Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver, og skær rødløgene i ca. 1/2 cm tykke ringe.
Kom alt grønt op i en skål, og krydr det med salt. Lad det trække til senere.
Kom de hakkede tomater og chipotle røget chili (efter smag) op i en lille gryde, og kog væsken ind til det halve. Smag til med lidt salt.
Hak mandlerne med en kniv.
Bred de snittede grøntsager ud på en bageplade, så de ligger i et lag, uden at overlappe for meget. Dryp med lidt olivenolie, og bag grøntsagerne ca. 15-20 min. i ovnen, til de er gyldne.
Dræn kikærterne. Vend kikærter, bagt grønt og tomatsauce sammen, og bred det hele ud i et ildfast fad. Kom stykker af mozzarella ned i grøntsagerne, og riv parmesanen fint henover. Bag igen i ovnen i 4-5 min., til parmesanen er gylden.
Anret de bagte grøntsager og kikærter på en tallerken, og drys med de hakkede mandler.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()