Kartoffelkompot: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg - mos dem groft med en gaffel og smag til med salt og peber.
Kød: Form kødet til 1,5 cm høje bøffer. Krydr dem med salt og sort peber og steg dem på en pande i neutral olie til de er netop gennemstegte (ca. 5-6 min. på hver side).
Ærter francaise: Bælg de friske ærter og skær bacon ud i tern af ca. 2 x 2 mm. Steg bacon sprødt på en pande sammen med pillede perleløg. Tilsæt nu de bælgede ærter, en lille klat smør samt ½ dl vand og sving det hele rundt et par gange indtil vandet er fordampet igen. Skyl og tør salaten og snit den fint – vend den i de varme ærter. Smag til med salt og peber.
Estragonsauce: Kog demiglace igennem og pisk et par gode klatter kold smør i den. Pluk og hak estragon (gem lidt til pynt) og tilsæt det til saucen. Smag til med salt og peber.
Anretning: Som vist på billedet - pynt med lidt estragon.
Kundekommentarer ()