0
Grillet hakkebøf med hvide asparges, ærtespirer, sesam/soyasauce og kartofler

Grillet hakkebøf med hvide asparges, ærtespirer, sesam/soyasauce og kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og drys med lidt god salt oven på.

Kød: Form kødet til 1,5 cm høje bøffer. Krydr dem med salt og sort peber, og grill eller steg dem på en pande, til de er netop gennemstegte (ca. 5-6 min. på hver side).

Grillede asparges: Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af. Skræl aspargeserne fra hovedenden mod roden, og ret dem til med en kniv, så de er lige lange. Vend dem i lidt olivenolie, og drys med salt og peber. Grill aspargeserne ved direkte varme i 3-4 min. (eller steg dem på en pande).

Sesamtopping: Hæld sesamfrøene i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 12-15 min., til de er godt gyldne til let mørke. Hæld dem i en morter sammen med 1 tsk. Salt, og knus dem let.

Salat og ærtespirer: Skyl salat og spirer i 2 hold koldt vand, og slyng dem tørre i en salatslynge.

Dressing: Lav en dressing af lige dele soyasauce, olivenolie og rørsukker. Rør først sukkeret ud i soyasaucen, og rør derefter olien i. Lad den trække i 5-10 min.

Anretning: Som vist på billedet. Drys med masser af ristet sesamfrø, og hæld dressing over til sidst.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?