0
Grillet havkat med aspargesragout og -glace

Grillet havkat med aspargesragout og -glace

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Havkat: Skær fileten ud i mindre stykker. Krydr med salt og peber og steg dem på en pande (evt. grillpande) ved moderat varme i ca. 4-5 min. Steges kun på den side, hvor skindet har siddet (den grå side). Lad fisken trække lidt inden servering.

Aspargesragout: Knæk aspargesene (eller skær det nederste væk ca. 5-7 cm - husk at gemme det). Hak løget fint og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt asparges, der er skåret i mindre stykker, og kødet fra tomaterne, der er skåret i strimler. Lad det simre sammen med lidt fløde i ca. 3-4 min. Smag til med salt og peber.

Aspargesglace: Kom de afskårede aspargesstumper i en gryde, dæk dem med vand og tilsæt 1/2 bouillonterning (gerne hønse-). Lad det koge i ca. 5 min. Sigt væden fra og lad det komme i kog igen. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve. Smag til med en smørklat, salt og peber. Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens.

Server retten med små nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften