0
Grillet havtaskehale med citron, peber og ærterisotto

Grillet havtaskehale med citron, peber og ærterisotto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Havtaske: Puds de grå yderste hinder af havtaskehalen med en smal skarp kniv - pas på ikke at skære for meget af de lækre dyre hvide kød af ! Vær omhyggelig og giv dig god tid. Lad fileterne sidde på benet. Riv den gule skal af 2 citroner og drys med masser af citrontimian og 4 fed knust hvidløg - dryp lidt olivenolie på og masser af knust sort peber. Lad gerne havtaskehalen marinere med dette et par timer på køl. Grill havtaskehalen over varme kul til den får flot grillmønster/stegeskorpe - steg den nu færdig ved indirekte varme i 8-10 minutter - pak den ind i stanniol og lad den trække 5-8 minutter. Ved servering skæres de 2 fileter af ved at skære helt tæt på benet langs hele ryggen. Skær de 2 fileter ud i stykker ved bordet. Krydr med salt og peber.

Ærterisotto: 2 fed hvidløg og skalotteløg hakkes fint og sauteres i en gryde i ekstra jomfruolivenolien til de er klare uden at have taget farve - krydr med salt og peber. Risene vaskes grundigt i flere hold kold vand og drænes - tilsættes de klare løg og sauteres i 1-2 min til de er klare. Tilsæt hvidvin og kog det ind til det halve. Dæk herefter risene med varm grøntsags bouillon og kog mens du rører i risene. Tilsæt løbende mere bouillon som den svinder ind. Forsæt indtil risene er møre, men stadig har bid, i ca. 12-15 min. Det er vigtigt at du rører undervejs, ellers brænder det på. Blend de optøede ærter med lidt grøntsags bouillon med en stavblender, til du har en grov puré. Vend puréen i risottoen og kog den igennem. Bælg de friske ærter og tilsæt. Skyl forårsløgene og snit dem fint. Riv parmesanen fint og vend det i risottoen sammen med mascarpone - rør i risottoen mens den når op til lige under kogepunktet og tilsæt nu smør. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Vend til sidst fintsnittede forårsløg og hakket persille deri.

Server retten med en simpel grøn salat og lidt godt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?