0
Grillet havtaskehale på knust tomatsalat og pesto

Grillet havtaskehale på knust tomatsalat og pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Knust tomatsalat: Tomaterne skæres i kvarte og "kødet" skæres fra og knuses med en grydeske i en sigte, der placeres ovenpå en skål (saften fra tomaterne skal bruges senere). Tomaterne kommes i en skål og vendes med 2 spsk. olivenolie, ½ spsk. sherryeddike (eller balsamico), ½ fed pillet og revet hvidløg, havsalt, hvid peber og 1 spsk. hakket purløg og ½ spsk. hakket timian. Lad det stå og trække lidt.

Pesto: Blend 3/4 dl god olivenolie med bladene fra 1 bundt basilikum, ½ fed hvidløg, parmesan, pinjekerner og ½ tsk. salt. Juster smagen efter behag.

Marinade til fisken: Lav en marinade af ½ dl god olivenolie, 1 fed pillet og revet hvidløg, lidt havsalt og friskkværnet hvid peber, fintrevet skal fra ½ lime og tomatsaften.

Havtaskehale: Skær kødet fri fra rygbenet og fjern hinderne. Del fisken i 4 portioner. Vend dem i lidt olie og steg dem på en grillpande (almindelig pande kan også bruges) i ca. 4-5 min. på hver side. Steg ved middelvarme. Mens de steges, pensles de jævnligt med marinaden. Er der marinade tilbage bruges den som tilbehør til retten.

Anrettes som vist på billedet og serveres sammen med nye aspargeskartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.