Salat: Skræl mangoerne, skær frugtkødet fra stenene og snit det i tynde strimler. Halver tomaterne, striml icebergsalaten meget fint og snit ærterne i skrå stykker. Vend mango, tomater, salat, ærter, grofthakket koriander og cashewnødder sammen i en skål. Dressing: Pisk ½ finthakket chili, 1 spsk. olie, ½ tsk. fish sauce, farin, saften fra ½ limefrugt og ½ tsk. fintrevet ingefær sammen og smag til – evt. med mere farin. Dryp dressingen over salaten lige før servering.
Fisk: Skyl fiskene grundigt og dup dem helt tørre. Pensl dem med et tyndt lag olivenolie og krydr med salt og peber (også indvendigt). Varm en grillpande godt op (eller lav dem på en grill) og grill fiskene i et par min. på hver side til de har taget farve. Læg dem i et ovnfast fad og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 12-15 min. (afhængig af størrelsen på makrellerne - hvis det er små makreller, skal de ikke have så lang tid). Du kan løsne skindet ved rygraden og se, om kødet er færdigtilberedt. Du kan også grille dem færdige på en grill ved indirekte varme. I så fald skal de være på grillen i 12-15 min. i alt (vend dem efter den halve tid) - igen afhængig af størrelsen på makrellerne - og også her kan du løsne skindet ved rygraden og se, om kødet er færdigtilberedt. Marinade: Hak hvidløg og 1 renset chili meget fint og rør det sammen med 2 spsk. olie, 1 tsk. fintrevet ingefær, honning, sesamolie, 1 tsk. fish sauce, skal og saft fra 1 limefrugt og smag til med salt og peber. Dryp marinaden over fiskene og lad dem hvile i 3-5 min. før servering.
Server sammen med masser af godt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften