0
Grillet hel hornfisk med rosmarin og timian serveret med spidskål og kikærter

Grillet hel hornfisk med rosmarin og timian serveret med spidskål og kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl fiskene og skrab blodet der løber langs rygbenet ud (det gøres nemt med den V formerede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Skær fisken i ca. 10 cm lange stykker, krydr dem godt i bugsiden med salt og peber og fyld dem op med et par timiankviste og rosmarinkviste samt grofthakket hvidløg og lidt citronskal. Bind dem sammen med lidt kødsnor. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Lad gerne fisken trække 2 timer før de grilles. Grill direkte på mediumvarm grill - vend et par gange indtil de er gyldne og sprøde, og du kan fornemme, at benene begynder at løsne sig (tager normalt ca. 6-8 minutter). Grill gerne et par hele upillede fed hvidløg sammen med fisken.

Kikærter: Kog de opblødte kikærter møre i ca. 35-40 minutter i rigeligt letsaltet vand.

Spidskål: Fjern de yderste blade på spidskålene og flæk dem på midten - er de store deles hvert spidskål i 4 stykker (de skal hænge sammen ved stokken). Skær evt. det nederste af stokken. Læg kålen i bredbundet gryde (eller sauteause) med skærefladen nedad, tilsæt ½ dl vand, 100 g smør, lidt salt og saften fra ½ citron. Kog under låg i 1 minut, fjern derefter låget og lad det koge til vandet er fordampet. Fortsæt "kogningen" - der nu, da vandet er fordampet, går over i en stegning. Når kålen er gylden på skærefladen, er kålen færdig. Vend kålen om og lad en lille klat frisk smør smelte ned mellem bladene, krydr med salt og peber og lidt citronskal. Vend de forkogte kikærter i gryden med spidskålen og krydr med lidt hakket rosmarin/timian samt lidt citronskal.

Anret som vist på billedet pyntet med lidt timian.

Tip: Server sammen med en grøn salat og en dressing rørt på skyr og rygeost med masser af friske krydderurter i.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?