0
Grillet ising med ratatouille og artiskokker

Grillet ising med ratatouille og artiskokker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Lav 1-2 ikke gennemgående snit i fileterne, krydr med salt og peber og gnid dem ind i et tyndt lag olivenolie. Varm en grillpande op så den er MEGET varm og grill fisken i 3-4 min. på "skindsiden". Skru ned for blusset, læg 2 fed hvidløg og masser af timian- og rosmarinkviste på panden og lad fisken grille videre (stadig på den samme side). Fortsæt grilningen til fisken netop begynder at få en mælkehvid farve på toppen. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

Ratatouille: Soigner aubergine, courgette, peberfrugt, skalotteløg, 2 fed hvidløg og chili. Skær aubergine, courgette og peberfrugt i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm og hak hvidløg, skalotteløg, timian og chili groft. Sauter chili, timian, skalotteløg og hvidløg i olivenolie i en bred tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige grøntsager og lad det hele sautere i 15-20 min. ved jævn varme. Tilsæt de flåede tomater og rødvinseddiken, dæk med låg og lad det simre i ca. 25-30 min. ved svag varme med jævnlig omrøring. Tilsæt masser af friskhakket basilikum og smag til med salt og peber.

Artiskok: Vrid stokken af hver artiskok - således at der bliver trukket tråde ud af artiskokhjertet. Kun ved at vride stokken af ved en kraftig bevægelse kan man fjerne trådene (skæres stokken blot væk med en kniv vil trådene forblive i artiskokhjertet og sætte sig i tænderne). Kog artiskokkerne i rigeligt vand tilsat saften fra 1 citron (gem lidt citronsaft) samt godt med salt. Kog i ca. 20 min. (til de er møre). Lav "kartoffeltesten" i bunden af artiskokken - eller tjek om den er mør ved at trække i et af de nederste blade. Hvis det nemt kan løsnes, er artiskokken mør og klar til servering. Server de dampende varme artiskokker med lidt smør rørt med salt og lidt citronsaft.

Anret som vist på billedet - her har vi serveret lidt kogte rugkerner til - men ris, eller andre korn/kerner passer glimrende til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?