0
Grillet kuller med grillet ratatouilles, basilikum og papilottekartofler

Grillet kuller med grillet ratatouilles, basilikum og papilottekartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgang:

  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Skrab/skrub de nye kartofler, skær dem i tynde skiver (2-3 mm), og kom dem i en stor skål.
  3. Vend kartoflerne med generøse mængder af din bedste olivenolie, salt, halvdelen af krydderiblandingen og halvdelen af de hakkede hvidløg.
  4. Pak kartoflerne i små portionspakker i stanniol, gerne 2 lag, og sørg for, at de lukker tæt.
  5. Pluk og skyl basilikumblade.
  6. Basilikum og det sidste hvidløg arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. person.
  7. Skyl og skær aubergine og courgette i ca. 5 mm tynde skiver. Kom dem i en stor skål, og drys alle sider med lidt fint salt. Lad dem salte i 10 minutter, gerne længere.
  8. Kom de saltede grøntsager i et dørslag, og lad væden dryppe fra.
  9. Kom kartoffelpakkerne på grillen, og bag dem i ca. 20 min., til kartoflerne er møre.
  10. Vend aubergine- og courgetteskiverne med god olivenolie og det sidste krydderi.
  11. Grill grøntsagerne på begge sider, til de er møre og gerne med flot og tydeligt grillmønster.
  12. Skær tomaterne i små tern.
  13. Vend de grillede grøntsager med de skårne tomater og basilikumolien, og anret i en skål.
  14. Krydr fisken med salt og peber, og gnid den i lidt olie. Grill den ved moderat til høj direkte varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og grill derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 minutter på begge sider. Server straks.
Anretning

Som vist på billedet.

*Ratatouillekrydderi indeholder: 50 % basilikum, 25% timian, 15% rosmarin og 10% sort peber.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?