Skrab/skrub de nye kartofler, skær dem i tynde skiver (2-3 mm), og kom dem i en stor skål.
Vend kartoflerne med generøse mængder af din bedste olivenolie, salt, halvdelen af krydderiblandingen og halvdelen af de hakkede hvidløg.
Pak kartoflerne i små portionspakker i stanniol, gerne 2 lag, og sørg for, at de lukker tæt.
Pluk og skyl basilikumblade.
Basilikum og det sidste hvidløg arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. person.
Skyl og skær aubergine og courgette i ca. 5 mm tynde skiver. Kom dem i en stor skål, og drys alle sider med lidt fint salt. Lad dem salte i 10 minutter, gerne længere.
Kom de saltede grøntsager i et dørslag, og lad væden dryppe fra.
Kom kartoffelpakkerne på grillen, og bag dem i ca. 20 min., til kartoflerne er møre.
Vend aubergine- og courgetteskiverne med god olivenolie og det sidste krydderi.
Grill grøntsagerne på begge sider, til de er møre og gerne med flot og tydeligt grillmønster.
Skær tomaterne i små tern.
Vend de grillede grøntsager med de skårne tomater og basilikumolien, og anret i en skål.
Krydr fisken med salt og peber, og gnid den i lidt olie. Grill den ved moderat til høj direkte varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og grill derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 minutter på begge sider. Server straks.
Kundekommentarer ()