Fisk: Rids fileterne med 3-4 snit på skindsiden (dette bevirker at de ikke krøller så meget når de steges eller grilles). Krydr med salt og peber på kødsiden. Grill eller steg dem gyldne på skindsiden. Ved stegning på pande steges de i lidt olie på en varm pande, steg dem i 2-3 min. - kun på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar! Griller du så sørg for at pensle skindet med lidt olivenolie. Grill på meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet "fiskevender".
Spaghetti: Køb pasta af god kvalitet - den bedste du kan finde. Køb tørret - IKKE frisk. Denne ret er SÅ simpel at den kræver de bedste råvarer. Kog spaghettien efter anvisningen på posen/pakken - husk dog at den gerne må være lidt al dente (have bid).
Grøntsager: Skær courgetter, tomater og peberfrugter i rustikke stykker. Skræl og skær også løgene i lidt mindre stykker. Pil og skær hvidløget i tynde skiver og sauter dem i olivenolie på en stor pande. Når hvidløget begynder at blive gyldent tilsættes grøntsagerne. Steg dem på alle sider så de tager farve og bliver gyldne. Når grøntsagerne er ved at mørne tilsættes hakket basilikum og der smages til med salt og peber. Vend kogt drænet spaghetti i sammen med sorte oliven og tilfør resten af olivenolien. Riv halvdelen af parmesanosten i og vend det hele rundt.
Server sammen med godt brød og gerne en grøn salat eller en krydderurtesalat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()