0
Grillet torsk med fennikelsalat, tomatkartofler og syltet citron

Grillet torsk med fennikelsalat, tomatkartofler og syltet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
citron
1 min.
Syltet citron:

Skyl 1 citron, og skræl skrællen af med en tyndskræller eller et juliennejern i så fine strimler som muligt. Læg skrællerne i en skål, tilsæt saften fra citronen og 1/2 tsk. fint salt, og lad det trække gerne i ca. 1 time.

små kartofler
5 min.
Kartofler:
Skrub kartoflerne grundigt, og skyl dem. Kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand i 18-20 min. Lad kartoflerne dampe af i et dørslag.
fennikel med topgrov Dijon sennepparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Fennikelsalat:

Soigner fennikel (gem toppene), og skær den i papirtynde skiver på et mandolinjern. Kom skiverne i iskoldt vand i 5-10 min. Dræn skiverne, og slyng dem evt. i en salatslynge. Vend dem med lidt god olivenolie, grov sennep, lidt af citronsaften fra de syltede citroner, plukkede fennikeltoppe, revet parmesan samt masser af friskkværnet peber.

tomatrelish
20 min.
Tomat-kartofler:

Skær de lune kartofler i rustikke skiver. Vend med tomatrelish, lidt god olivenolie samt salt og peber.

torskefilet med skind
25 min.
Grillet fisk:

Når du skal grille fisken, skal du sørge for, at grillen er supervarm. Dup skindsiden tør, og pensl med lidt neutral olie. Grill på direkte varme med skindsiden nedad. Grill, indtil det er lige før, skindet bliver sort. Sæt evt. låg på grillen i de sidste 30-40 sek., indtil fisken er færdig.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top med den syltede citron. Pynt evt. med lidt fennikeltoppe, og riv det sidste parmesan over fennikelsalaten.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?