
Skyl 1 citron, og skræl skrællen af med en tyndskræller eller et juliennejern i så fine strimler som muligt. Læg skrællerne i en skål, tilsæt saften fra citronen og 1/2 tsk. fint salt, og lad det trække gerne i ca. 1 time.
Soigner fennikel (gem toppene), og skær den i papirtynde skiver på et mandolinjern. Kom skiverne i iskoldt vand i 5-10 min. Dræn skiverne, og slyng dem evt. i en salatslynge. Vend dem med lidt god olivenolie, grov sennep, lidt af citronsaften fra de syltede citroner, plukkede fennikeltoppe, revet parmesan samt masser af friskkværnet peber.
Skær de lune kartofler i rustikke skiver. Vend med tomatrelish, lidt god olivenolie samt salt og peber.
Når du skal grille fisken, skal du sørge for, at grillen er supervarm. Dup skindsiden tør, og pensl med lidt neutral olie. Grill på direkte varme med skindsiden nedad. Grill, indtil det er lige før, skindet bliver sort. Sæt evt. låg på grillen i de sidste 30-40 sek., indtil fisken er færdig.
Som vist på billedet. Top med den syltede citron. Pynt evt. med lidt fennikeltoppe, og riv det sidste parmesan over fennikelsalaten.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften