0
Grillet torsk med fennikelsalat, tomatkartofler og syltet citron

Grillet torsk med fennikelsalat, tomatkartofler og syltet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
citron
1 min.
Syltet citron:

Skyl 1 citron, og skræl skrællen af med en tyndskræller eller et juliennejern i så fine strimler som muligt. Læg skrællerne i en skål, tilsæt saften fra citronen og 1/2 tsk. fint salt, og lad det trække gerne i ca. 1 time.

små kartofler
5 min.
Kartofler:
Skrub kartoflerne grundigt, og skyl dem. Kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand i 18-20 min. Lad kartoflerne dampe af i et dørslag.
fennikel med topgrov Dijon sennepparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Fennikelsalat:

Soigner fennikel (gem toppene), og skær den i papirtynde skiver på et mandolinjern. Kom skiverne i iskoldt vand i 5-10 min. Dræn skiverne, og slyng dem evt. i en salatslynge. Vend dem med lidt god olivenolie, grov sennep, lidt af citronsaften fra de syltede citroner, plukkede fennikeltoppe, revet parmesan samt masser af friskkværnet peber.

tomatrelish
20 min.
Tomat-kartofler:

Skær de lune kartofler i rustikke skiver. Vend med tomatrelish, lidt god olivenolie samt salt og peber.

torskefilet med skind
25 min.
Grillet fisk:

Når du skal grille fisken, skal du sørge for, at grillen er supervarm. Dup skindsiden tør, og pensl med lidt neutral olie. Grill på direkte varme med skindsiden nedad. Grill, indtil det er lige før, skindet bliver sort. Sæt evt. låg på grillen i de sidste 30-40 sek., indtil fisken er færdig.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top med den syltede citron. Pynt evt. med lidt fennikeltoppe, og riv det sidste parmesan over fennikelsalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.