0
Grillet kyllingebryst med quinoa-tabbouleh og mynte

Grillet kyllingebryst med quinoa-tabbouleh og mynte

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blommerquinoaforårsløgtabbouleh kryddericitronhvidløgsalathoved
1 min.
Quinoa tabbouleh

Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand.

Dræn den godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden.

Tilsæt vand, så det godt og vel dækker, og kog quinoaen i 10 min. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min.

Dryp evt. overskydende væske fra i en sigte.

Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af.

Skyl blommer, skær dem i tern på ca. 1/2 cm, og snit forårsløg fint (brug også de grønne toppe).

Skyl, afdryp og hak mynten, og vend blommer, forårsløg og mynte i den let afkølede quinoa.

Tilsæt generøse mængder (1-2 spsk. pr person) god og velsmagende ekstra jomfru olivenolie.

Kom finthakket hvidløg i, og smag det hele til med citronsaft, tabboulehkrydderi (gem lidt til kyllingen), salt og peber.

Vend til sidst plukkede og skyllede blade af salat deri.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindtabbouleh krydderi
15 min.
Kyllingebryst

Du kan nu vælge enten at grille eller stege kyllinebrystet!

Grillet:

Vend kyllingen med det sidste tabboulehkrydderi og salt.

Pensl med lidt neutral olie.

Grill brystet på direkte medium til høj varme, til skindet er sprødt, og kødet netop er gennemstegt.

Lad kødet trække 4-5 min., inden det skæres i tynde skiver.

Stegt:

Vend kyllingen med det sidste tabboulehkrydderi og lidt salt.

Brun kyllingebryst med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes på den anden side. Krydr med salt og peber. Steg videre i 5-8 min. til skindet er sprødt, og kødet netop er gennemstegt, mens du vender et par gange.

Lad kødet trække 4-5 min., inden det skæres i tynde skiver.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet eller med kødet skåret i skiver.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?