0
Grillet laks med perlespelt, tahin og grillede grøntsager med karamelliseret citron

Grillet laks med perlespelt, tahin og grillede grøntsager med karamelliseret citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først

1. Start med at skylle alle grøntsager i koldt vand.

2. Skyl og kog perlespeltkerner i rigeligt, letsaltet vand i ca. 10-12 min. (afhængig af hvor meget bid du vil have i dine kerner).

3. Dræn overskydende væde fra, og lad kernerne afkøle let.

4. Ordn forårsløg, og skær top og bund af.

5. Del tomaterne i halve.

6. Del hvidløg i hele fed.

7. Del citronen i 2 halve, og grill dem på skærefladen på en brandvarm tør grillpande eller grill i 2-3 minutter, til den opnår en mørk karamelliseret overflade.

8. Kom tahin i en skål, og rør det sammen med lidt citronsaft fra de grillede citroner (brug ca. halvdelenaf citronen her)

9. Tilsæt finthakket/presset hvidløg (1-2 fed) samt lidt salt, og rør dressingen sammen.

10. Tilsæt lidt vand lidt ad gangen, og pisk dressingen, til den er cremet og let flydende.

11. Smag tahindressingen til med salt, peber og lidt sukker.

12. Vend tomater, de hele peberfrugter, forårsløg og de sidste hele upillede hvidløgsfed i en skål med et par spsk. god olivenolie.

13. Grill derefter alle grøntsager på en brandvarm, grillpande (eller grill).

14. Når de har tydeligt grillmønster på alle sider, kommes de i en skål og krydres med salt og peber.

15. Kom film på skålen, og lad grøntsagerne trække, mens du steger fisken.

16. Krydr fisken med salt og peber. Grill den på skindsiden på en grillpande (eller grill) ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side.

17. Vend de grillede grøntsager sammen med perlespelt og tahindressing, og smag til med salt og peber.

Fif: Pas på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere laksen med et saftigt indre.

Anretning: som vist på billedet - server med det sidste grillede citron.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?