0
Grillet limousine højreb med stegte grønne asparges, ærteskud, dukkahstegte nye kartofler og Karl Johansauce

Grillet limousine højreb med stegte grønne asparges, ærteskud, dukkahstegte nye kartofler og Karl Johansauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
dukkahsmå kartofler
1 min.
Dukkahstegte nye kartofler:

Skrab og skyl de nye kartofler - kog dem i 10 minutter i rigeligt meget salt vand. Lad dem dampe af i 10 minutter eller længere. Del kartoflerne i halve eller kvarte. Vend dem med god olivenolie, 2/3 af dukkahen samt salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir i bunden. Hold kartoflerne i ét lag. Bag dem gyldne og møre i en 225 grader varm ovn i ca 25-30 minutter

grønne asparges
5 min.
Asparges del 1:

Kasser den nederste, træede del af aspargeserne. Skyl aspargesene grundigt i koldt vand.

højrebsbøf
25 min.
Grillet limousine højreb:

Åbn pakken, og dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet på begge sider med groft salt. Varm en pande (eller en lille sauteause), der passer i størrelse, op til jævn til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie eller klaret smør, og læg kødet på. Steg ved medium til hård varme, til kødet begynder at tage farve på den ene side. Vend og gentag på den anden side. Tilsæt et par klatter smør, samt evt. et par letknuste hele hvidløgsfed. Vend kødet, og krydr med salt. Steg videre på den anden side, mens du ”drypsteger”  på toppen ved at tage stegesmør fra panden med en spiseske og hælde det over kødet. Fortsæt drypstegningen i ca. 2-3 min., hvorefter du krydrer med masser af sort peber. Jacob anbefaler at stege kødet medium/rare med en temperatur på ca. 57 grader i kernen, eller til du opnår din ønskede stegegrad. Lad kødet trække tildækket et lunt sted, mens du steger asparges.

35 min.
Asparges del 2

De soignerede grønne asparges (se video ovenover) steges på panden, hvor du stegte kødet i halvt smør halvt olivenolie, til de er gyldne og møre. Krydres med salt. Lige før servering krydres med friskkværnet peber. NB. steg de hvide asparges i 2 minutter mere end de grønne.

karl johan sauce
40 min.
Karl Johansauce:

Kog forsigtigt saucen op og pisk evt et par små klumper smør i.

45 min.
Anretning

Skær bøffen i tykke skiver og anret med asparges og kartofler. Fordel saucen omkring og pynt med ærtespirer. Drys til sidst med det sidste dukkah.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?