Slaw: Snit agurk og renset fennikel i papirstynde skiver og hak dilden groft. Pisk 2 spsk. hvidvinseddike, akaciehonning, de 2 slags sennep, 2 spsk. olivenolie, salt og peber sammen i en skål og smag til - den skal være "syrligsød". Vend agurk, fennikel og dild i og lad salaten trække ved stuetemperatur i 20 min.
Spyd: Skær squash og rødløg i store tern og sæt dem på 4 store grillspyd skiftevis med tomaterne. Grillsauce: Pisk 2 spsk. olie, 1 spsk. hvidvinseddike, brun farin, ketchup, presset hvidløg, timian, salt og peber sammen og pensl grøntsagerne med saucen. Læg spyddene over (ikke alt for varme) kul og grill dem til grøntsagerne er møre - pensl undervejs med resten af saucen.
Fisk: Pensl begge sider af fileterne med en smule olie og krydr med salt og peber. Læg dem på en hed grillpande med skindsiden nedad i 2-3 min. Vend forsigtigt og grill yderligere 1-2 min. til de lige er møre (de kan også steges på grillen, hvor de dog kun skal steges på skindsiden i ca. 4 min.).
Server små kogte eller grillede kartofler og godt groft brød til.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Kommentarer og forslag til opskriften