0
Grillet makrel med indiske krydderier og krydret kikærtesalat med yoghurt

Grillet makrel med indiske krydderier og krydret kikærtesalat med yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Makrel: Rids makrelfileterne (se video ovenover) med 3-4 snit på skindsiden - dette bevirker at de ikke krøller de ikke så meget sammen når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk der sidder i fileten - dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet - uden at skære igennem, nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Kom salt og peber på kødsiden. Drys halvdelen af din krydderiblanding på makrellerne sammen med lidt salt og lad det trække en halv times tid inden de grilles. Grill eller steg dem gyldne på skindsiden. Ved stegning på pande kommes lidt olie på en varm pande, steg fileterne i 2-3 min. - kun på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar! Griller du så sørg for at pensle skindet med lidt olivenolie. Grill på meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet ’fiskevender’.

Krydret kikærtesalat: Hvis du bruger tørrede kikærter så sæt dem i blød i dobbelt volumen koldt vand og lad det stå i 12-24 timer. Hæld vandet fra kikærterne, skyl godt og sæt over i en stor gryde dækket med frisk koldt vand, tilført godt med salt. Kog nu ærterne, under låg - og stille og roligt, til de er møre. Rist alle de tørre krydderier på en tør pande i et par minutter indtil de æteriske olier begynder at blibve frigivet - og knus dem bagefter i en morter (eller brug en tung kød hammer og bank dem i en kraftig frysepose hvis ikke du har en morter). Dræn vandet fra kikærterne og lad dem dryppe godt af. Rist dem i varm olie på stor stegepande og tilføj halvdelen af krydderiblandingen (Pas på ikke at brænde disse aromatiske ingredienser). Rist i 2-3 minutter - krydder med lidt salt. Sluk for varmen og lad kikærterne køle lidt af. Rør yoghurt og citronsaft sammen og vend de tempererede kikærter i. Tilsæt snittet forårsløg, hakket mynte og hakket koriander. Krydr med salt, lad salaten hvile i mindst 15 minutter så krydderierne lige kan træde i karakter. Server salaten ved stuetemperatur.

Krydderiblanding:

2 tsk. sorte sennepsfrø

2 tsk gule sennepsfrø

3 tsk. spidskommen

2 tsk nigellafrø

1 sort kardemomme

1 tsk sort peber

1 tsk. fennikelfrø

lidt cassia bark eller hel kanel

2 nelliker

2 spsk tørrede karrybalde

1/2 tsk. Aleppo peber (eller brug anden tørret rød peberfrugt)

½ tsk tørrede chiliflager

NB. der er mange forskellige krydderier i denne opskrift - har du ikke dem alle så fortvivl ikke - undlad nogen og brug lidt ekstra af en anden….

Server gerne med lune naanbrød og en grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?