0
Grillet og letrøget bundgarnsmakrelfilet med sommersalat og masser af krydderurter

Grillet og letrøget bundgarnsmakrelfilet med sommersalat og masser af krydderurter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Rids evt. fileterne med 3-4 snit på skindsiden - dette bevirker, at de ikke krøller så meget sammen, når de steges eller grilles. Krydr med salt og peber (og lad dem gerne trække en times tid). Pensl dem med lidt olivenolie og grill eller steg dem gyldne på skindsiden. Hvis du griller, kan du med stor fordel komme lidt røgflis af f.eks æbletræ eller kirsebærtræ på kullene, mens du griller. Drys lidt af dine yndlingskrydderurter på og dæk med et låg - så du opnår en let røget effekt. Ved stegning på pande kommes lidt olie på en varm pande, steg fileterne i 2-3 min. - kun på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar! Griller du, så sørg for at pensle skindet med lidt olivenolie. Grill på en meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet "fiskevender".

Sommersalat: Rør rygeost, cremefraiche og tykmælk sammen til en glat og homogen masse. Skær radiserne ud i små tern. Skræl agurkerne, fjern kernerne og skær kødet i små tern. Hak eller klip purløgene fint (gem nogle til pynt). Vend det hele sammen med rygeosten. Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft.

Fordel fisk og sommersalat på tallerknerne.

Server sammen med en grøn salat med masser af krydderurter og godt rugbrød samt evt. små nye kogte kartofler.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?