0
Grillet oksesteak med nye gulerødder, asparges, forårsløg og nye kartofler

Grillet oksesteak med nye gulerødder, asparges, forårsløg og nye kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Krydr bøfferne på begge sider med salt og peber. Gnid det godt ind i kødet og lad bøfferne trække i 5-10 min. Hæld lidt neutral olie på en varm pande (gerne støbejernspande eller grillpande). Læg bøfferne på og lad dem få en god karamellisering - før du vender dem og steger dem på den anden side. Når du har vendt dem, tilsætter du en lille klat smør, lidt timiankviste og hele letknuste hvidløgsfed. Lad smørret bruse op mens du vender bøfferne et par gange. Tag bøfferne af panden når de er færdige (afhænger af hvordan du foretrækker dem stegt) - og lad dem trække tildækket, mens du steger grøntsagerne. Panden med fedtstoffet skal bruges til grøntsagerne.

Grøntsager: Skræl de nye gulerødder og flæk dem på langs. Soigner forårsløgene og del dem i 2 stykker. Fjern den nederste træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Skyl alle grøntsager grundigt i 2 hold koldt vand og dryp dem af! Steg dem på panden med fedtstoffet fra bøfferne. Når de opnår en god karamellisering, vender du dem og tilsætter 2-3 generøse klatter koldt smør. Lad det hele stege et par min. til smørret er gyldent og grøntsagerne er møre med bid. Krydr med salt og peber og drys med fintsnittet bredbladet persille (gem noget persille til kartoflerne).

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys med masser af friskhakket persille og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.

Anretning: Som på billedet med det brunede smør fra panden over kød og grøntsager. Riv til sidst parmesanosten over retten og server de nykogte kartofler som tilbehør.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?