0
Grillet rødspætte med ratatouille og majs med salviesmør

Grillet rødspætte med ratatouille og majs med salviesmør

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Lav 1-2 ikke gennemgående snit i siden på fileterne og fold dem så de har samme tykkelse over det hele. Krydr med salt og peber og gnid dem ind i et tyndt lag olivenolie. Varm en grillpande op så den er MEGET varm og grill fisken i 3-4 min. på "skindsiden". Skru ned for blusset og lad fisken grille videre (stadig på den samme side), læg et par fed hvidløg på panden sammen med masser af timiankviste og fortsæt grilningen til fisken netop begynder at få en mælkehvid farve på toppen. Vend fisken og tæl til 10- så er fisken klar til servering (fisken kan naturligvis med stor fordel grilles på en rigtig grill i haven).

Ratatouille: Soigner alle grøntsager. Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. Hak hvidløg, skalotteløg, chili og lidt timian. Sauter chili, timian, skalotteløg og hvidløg i olivenolie i en bred tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige grøntsager og lad det hele sautere godt igennem i ca. 15-20 min. ved jævn varme. Tilsæt tomater skåret i både og rødvinseddike. Læg låg på gryden og lad det hele simre i ca. 25-30 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Tilsæt masser af friskhakket basilikum og smag til med salt og peber.

Salviesmør: Varm smørret op til det punkt, hvor det netop begynder at bruse og tager en let gylden nøddebrun farve. Tilsæt friskhakket salvie.

Majs: Del hver kolbe i 2-3 stykker og kog dem møre i godt saltet vand. Grill dem i et par min. til de tager farve. Ved servering vendes de i salviesmørret. Krydr med godt flagesalt og peber.

Anret som vist på billedet.

Server sammen med små nye kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?