0

Grillet rødtunge på bund af hvide asparges med estragon/citrontopping og parmasvøbte nye gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Topping: Rør smørret blødt, tilsæt rasp, finthakket estragon, 1 tsk. fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft, lidt salt og peber og rør det godt sammen. Rul det til en lille pølse i et stykke bagepapir og læg det på køl til det er fast igen.

Asparges: Skræl aspargeserne med en tyndskræller fra lige under hovedet og hele vejen ned til roden – sørg for at komme helt igennem den træede skal – og fjern enderne ved at brække dem af. Flæk aspargeserne på langs, hvis de er meget tykke (>2 cm) og giv dem et 2 min. opkog i letsaltet vand. Køl dem hurtigt af under koldt vand og dryp af.

Gulerødder: Skær toppen af gulerødderne, men bevar ca. 3 cm af det grønne. Skrub rødderne godt og kog dem 5-7 min. i letsaltet vand til de er lige knapt møre. Lad dem dampe tørre og vikl hver gulerod ind i en skive parmaskinke. Pensl dem med et tyndt lag olie og læg dem på grillen ved indirekte varme i ca. 10 min. til gulerødderne er møre, og skinken er gylden og let sprød.

Fisk: Fold fileterne en gang på midten og krydr med salt og peber. Pensl en alubakke til grill med et tyndt lag olie og bred aspargeserne ud i ét lag i bunden. Læg fileterne oven på og top med kryddersmørret skåret i tynde skiver. Sæt bakken på grillen ved indirekte varme, læg låg på og grill i 10-12 min. til fisken lige er mør.

Server sammen med små nye kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?