0
Grillet skaftkotelet baharat med couscous
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

couscous
1 min.
Couscous

Kom couscoussen i en skål der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscous trække i 5 min. Afkøl couscoussen let, og smuldr den fra hinanden med fingrene.

auberginebaharat krydderihvidløg
5 min.
Grillede auberginer

Skær auberginen i 1/2 cm tykke skiver. Læg dem i et fad, og drys generøst med fint salt på begge sider. Lad saltet trække væde ud i 10 min. Hæld væden fra, og vend auberginerne sammen med halvdelen af baharat krydderierne, finthakket hvidløg (brug halvdelen her) samt et par spsk. god olivenolie. Grill auberginerne på en varm grill eller grillpande (almindelig pande er også OK). Sørg for god hård varme, og grill i ca. 2 min. på hver side, til de er lækre og  gyldne.

mesclun, mix salatercitron
20 min.
Salat

Skyl salaten i 2 hold koldt vand, og tør den i en salatslynge. Rør en dressing af lidt citronsaft, lidt olivenolie og lidt sukker (lige dele af hver) og vend den med salaten lige før servering.

skaftkoteletbaharat krydderihvidløg
25 min.
Kød

Krydr koteletterne med resten af baharat krydderierne, salt og sort peber. Grill koteletterne ved direkte varme i 2-3 min. på hver side sammen med hele hvidløgsfed. Tag dem af grillen, og lad kød og hvidløg trække tildækket i 5 min.

myntecitron
35 min.
Anretning

Vend couscous sammen med saften fra de grillede koteletter, de grillede auberginer samt plukket og hakket mynte. Pynt med hele mynteblade og citron.

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?