0
Grillet steak med haydari nye kartofler med løvstikke og kapers

Grillet steak med haydari nye kartofler med løvstikke og kapers

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først!

1. Skyl alle grøntsager i koldt vand.

2. Skrub eller skræl kartoflerne grundigt, og skyl dem.

3. Kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand i ca. 18-20 minutter. Lad kartoflerne dampe af i et dørslag.

4. De røde peberfrugter gnides med lidt olie, og bages i en 250 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til de er MEGET mørke på kanten til sorte. Tages ud af ovnen og kommes i en skål, der tildækkes med film eller stanniol.

5. Når pebrene er let afkølede (ca. 10 min.), fjernes det sorte skind og kernerne. Begge dele kasseres.

6. Blend de bagte peberfrugter med 1 fed hvidløg pr. person samt fetaen. Brug nu blenderens pulsfunktion (allerbedst er det at bruge en foodprocessor). Smag til med haydari krydderimix samt salt og peber. Hvis Haydarien er for tyk, spædes op med lidt vand og/eller god olivenolie.

7. Skær kartofler i skiver, vend med hakkede kapers, hakket løvstikke samt lidt god vineddike og god olivenolie. Krydr med salt og peber og lad kartoffelsalaten trække ved stuetemperatur til den skal spises.

8. Tag bøfferne ud af køleskabet, og ret formen op med dine hænder, så de er flotte og ensartede i tykkelsen.

9. Steg dem på en grill eller grillpande (gerne af støbejern). Steg i en smule meget varm olie i et par min. på hver side. Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Steges, indtil de har den rette og ønskede stegegrad.

10. Lad bøfferne trække lunt tildækket med stanniol i 2-3 min., inden de trancheres.

Anretning: Skær kødet ud i tynde skiver og anret oven på kartoffelsalaten. Fordel haydari over og omkring kødet, og drys med det sidste hakkede løvstikke.

Haydari krydderimix indeholder: 40% paprika (sød), 20% røget paprika (bittersød), 15% spidskommen, 15% sort peber, 5% chili, 5% cayenne peber

Bonus info: Haydari er en traditionel tyrkisk meze. I denne version er der brugt bagte røde peberfrugter, feta og røget paprika, der gir dybde og bund, og giver retten en rig og kompleks smag. Det er super dejligt med grillet kød og fladbrød.

Bonusinfo

Haydari krydderimix indeholder:

  • 40% paprika (sød)
  • 20% røget paprika (bittersød)
  • 15% spidskommen
  • 15% sort peber
  • 5% chili
  • 5% cayenne peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?