Ristede pinjekerner: Kom kernerne i et ildfast fad med lidt olie og fint salt - rist dem gyldne i en 180 grader varm ovn. Hak dem groft på et spækbræt eller knus dem let i en morter.
Majs: Fjern bladene fra majskolberne og kog dem i rigeligt godt saltet vand i 4-6 min. Halver majsene. Kom majsene på panden med salviesmørret og rist dem til de er let gyldne. Kom de ristede majs på en tallerken eller et lille fad - hæld salviesmørret over og drys med de hakkede pinjekerner (brug halvdelen her!)
Knuste kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 15-18 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme lidt smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Knus dem let med en grydeske eller piskeris og drys med masser af friskhakket persille og de sidste hakkede pinjekerner. Server straks - evt. med lidt godt salt oven på.
Kød: Krydr bøfferne på begge sider med salt og peber. Gnid det godt ind i kødet og lad bøfferne trække i 5-10 min. Hæld lidt neutral olie på en varm pande (gerne støbejernspande eller grillpande). Læg bøfferne på og lad dem få en god karamellisering - før du vender dem og steger dem på den anden side. Når du har vendt dem, tilsætter du generøse mængder godt smør, hakkede salvieblade og finthakket/presset hvidløg. Lad smørret bruse op mens du vender bøfferne et par gange. Tag bøfferne af panden når de er færdige (afhænger af hvordan du foretrækker dem stegt) - og lad dem trække tildækket, mens du steger de kogte majskolber på panden i fedtstoffet.
Anretning: Som på billedet med det brunede smør fra panden over kød og majs og server de knuste kartofler som tilbehør – pynt evt. med det sidste salvie.
Kundekommentarer ()