0

Grillet sværdfisk med 5-peber-citron-persillesmør og ovnbagt kartoffel-sellerifad med hasselnødder, timian og lagret cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fad: Skræl kartofler og selleri og riv dem groft. Vend 1 tsk. salt i, kom blandingen i et dørslag og lad det trække i 20 min. Kom det hele i et rent viskestykke og knug mest mulig væde af. Kom kartofler og selleri i en skål og vend det sammen med grofthakkede nødder, æg, timian, revet cheddar, peber og 3 spsk. olie. Kom det hele i et passende størrelse ovnfast fad - højden på blandingen i fadet skal være 3-4 cm - og bag i en 175 grader varm ovn i en times tid til grøntsagerne er møre og overfladen fint gylden.

Smør: Kom peberkornene i en morter og knus dem groft. Tilsæt hvidløg, citronskal og et nip groft salt og knus videre til en ensartet pasta. Rør persille og smør i med en gaffel og stil det til side.

Fisk: Dup fisken tør og krydr let med salt og peber. Steg fisken i lidt olie ved god varme (3-4 min. på hver side) - den skal kun lige være mør, hvis den får for meget, bliver den let tør. Tag fisken af panden og læg dem i et lunt fad. Kom kryddersmørret på panden og lad det lige hurtigt bruse af. Fordel det over fisken og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat, dampede grøntsager og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!