0

Grillet sværdfisk med citronkartofler og cherrytomater med sprød top

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem lige knapt møre i letsaltet vand. Halver kartoflerne, kom dem i et ildfast fad og tilsæt et godt skvæt olivenolie, revet skal fra hele citronen, saft fra en halv citron (der skal bruges citronsaft til både fisk og tomater, så gem resten af citronen), kapers, salt og peber. Bag kartoflerne færdige i en 200 grader varm ovn i 15-20 min. til de er gyldne og let sprøde.

Fisk: Kom fisken i en pose sammen med timiankviste, 2 spsk. citronsaft, 4 spsk. olivenolie, salt og peber og lad det marinere 10 min. Grill fisken 2-4 min. på hver side efter ønske – fisken bliver let tør, så pas på med at overtilberede den.

Tomater: Skær skorpen af brødet og kom resten i en foodprocessor sammen med hvidløg, oregano, lidt citronsaft, salt og peber. Kør det til ensartede brødkrummer og vend så lidt olie i. Halver tomaterne, kom dem i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Drys brødkrummerne over, dryp med lidt olie og bag dem i en 200 grader varm ovn i 10-15 min. til brødkrummerne er gyldne og sprøde.

Server retten med en sprød grøn salat og masser af godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften