Kompot: Hak løget fint og sauter i 1 spsk. olie til løgene er klare. Tilsæt ½ tsk. stødt chili, karry og kardemomme og sauter yderligere 1 min. Mos imens 1½ banan godt og kom det i gryden sammen med vinen. Lad kompotten simre uden låg til den er blød og cremet. Skær det sidste banan i små tern, vend dem i kompotten sammen med fløde lige inden servering og smag til med salt og peber.
Kål: Fjern evt. grimme blade og stok fra savoykålen og snit den i 1 cm brede strimler. Hak chili og hvidløg meget fint. Varm 3 spsk. olie godt op i en wok (eller en sautépande) og rist chilien ½ min. Kom hvidløg og kål ved, krydr med salt og peber og rist videre – kun til kålen er blevet flot grøn og en anelse blød i strukturen.
Fisk: Pisk cayennepeber, ½ tsk. stødt chili, paprika, 2 tsk. olie, salt og peber sammen i et fladt fad, vend bøfferne heri og lad fisken trække 10 min. på køkkenbordet. Varm en grillpande rigtigt godt op og grill bøfferne 2 min. på hver side. Tag dem af panden og lad dem hvile tildækket indtil servering.
Server med kogte basmati- eller jasminris til.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften