0

Grillet sværdfisk med krydret banankompot og ristet savoykål med chili

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kompot: Hak løget fint og sauter i 1 spsk. olie til løgene er klare. Tilsæt ½ tsk. stødt chili, karry og kardemomme og sauter yderligere 1 min. Mos imens 1½ banan godt og kom det i gryden sammen med vinen. Lad kompotten simre uden låg til den er blød og cremet. Skær det sidste banan i små tern, vend dem i kompotten sammen med fløde lige inden servering og smag til med salt og peber.

Kål: Fjern evt. grimme blade og stok fra savoykålen og snit den i 1 cm brede strimler. Hak chili og hvidløg meget fint. Varm 3 spsk. olie godt op i en wok (eller en sautépande) og rist chilien ½ min. Kom hvidløg og kål ved, krydr med salt og peber og rist videre – kun til kålen er blevet flot grøn og en anelse blød i strukturen.

Fisk: Pisk cayennepeber, ½ tsk. stødt chili, paprika, 2 tsk. olie, salt og peber sammen i et fladt fad, vend bøfferne heri og lad fisken trække 10 min. på køkkenbordet. Varm en grillpande rigtigt godt op og grill bøfferne 2 min. på hver side. Tag dem af panden og lad dem hvile tildækket indtil servering.

Server med kogte basmati- eller jasminris til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær