Sauce: Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter det hele i olivenolie i en gryde uden det tager farve. Skær tomaterne i kvarte, halver de sorte oliven og fjern stenene. Kom begge dele i gryden sammen med rosiner, pinjekerner og kapers. Sauter i yderligere et par min. til væden er fordampet. Tilsæt fond og sherry, krydr med salt og peber og lad saucen simre i ca. 10 min. Jævn saucen med maizena og smag til - den skal være let sødlig.
Fisk: Tænd ovnen på 200 grader. Varm en grillpande godt op og grill fisken i 1-2 min. på hver side. Læg fisken i et ovnfast fad, pres limesaft henover og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 5-6 min. – fisken skal stadig føles godt blød, når du trykker på den. Lad den hvile i et par min. og skær fisken i tynde skiver.
Anretning: Læg skiver af sværdfisk pænt på hver tallerken og fordel 3-4 spsk. sauce over – husk godt med fyld. Server straks sammen med kartoffelmos rørt med olivenolie og friskrevet parmesanost.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften