
Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, kog dem møre i velsaltet vand og køl dem af. Snit forårsløgene i tynde skiver og hak dilden fint. Rør ymer, mayonnaise, 1 fed presset hvidløg, sennep, karry, sherry, salt og peber sammen og smag til. Vend kartofler, løg, dild og ærter i cremen, lad det trække et øjeblik og smag til.
Spyd: Lav en krydderblanding: Overhæld laurbærbladene med kogende vand og lad dem trække 10 min. Hæld vandet fra og tilsæt 1 fed presset hvidløg, timianblade, citronsaft, 2 spsk. olivenolie samt lidt salt og peber. Skær fisken i passende klumper (3-4 cm) og vend dem i krydderblandingen. Lad dem marinere ved stuetemperatur i 15 min. Skyl appelsinen godt og skær både den og rødløget i både. Sæt fisk, laurbærblade, appelsin, rødløg og cherrytomater skiftevis på spyd og pensl dem med den overskydende marinade. Grill spyddene over kul, på panden eller i ovnen i 10-12 min. til de er let gyldne og fisken kun netop lige er mør - hold godt øje, da sværdfisk let bliver tør!
Asparges: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Vend aspargeserne med en smule olie, salt og peber og del dem i 6 bunker. Del skinken en gang på langs og vikl ½ skive om hver bunke asparges. Grill rullerne over indirekte varme eller bag dem i en 200 grader varm ovn i 12-15 min. til aspargeserne er møre.
Giv godt brød og evt. en sprød grøn salat til.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften