Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, kog dem møre i velsaltet vand og køl dem af. Snit forårsløgene i tynde skiver og hak dilden fint. Rør ymer, mayonnaise, 1 fed presset hvidløg, sennep, karry, sherry, salt og peber sammen og smag til. Vend kartofler, løg, dild og ærter i cremen, lad det trække et øjeblik og smag til.
Spyd: Lav en krydderblanding: Overhæld laurbærbladene med kogende vand og lad dem trække 10 min. Hæld vandet fra og tilsæt 1 fed presset hvidløg, timianblade, citronsaft, 2 spsk. olivenolie samt lidt salt og peber. Skær fisken i passende klumper (3-4 cm) og vend dem i krydderblandingen. Lad dem marinere ved stuetemperatur i 15 min. Skyl appelsinen godt og skær både den og rødløget i både. Sæt fisk, laurbærblade, appelsin, rødløg og cherrytomater skiftevis på spyd og pensl dem med den overskydende marinade. Grill spyddene over kul, på panden eller i ovnen i 10-12 min. til de er let gyldne og fisken kun netop lige er mør - hold godt øje, da sværdfisk let bliver tør!
Asparges: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Vend aspargeserne med en smule olie, salt og peber og del dem i 6 bunker. Del skinken en gang på langs og vikl ½ skive om hver bunke asparges. Grill rullerne over indirekte varme eller bag dem i en 200 grader varm ovn i 12-15 min. til aspargeserne er møre.
Giv godt brød og evt. en sprød grøn salat til.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften