0
Grillet svinekotelet baharat med couscous, grillet aubergine og mynte

Grillet svinekotelet baharat med couscous, grillet aubergine og mynte

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Couscous: Kom couscoussen i en skål der kan tåle varme – hæld kogende vand over så det netop dækker og tilsæt lidt salt. Lad den trække 5 minutter. Afkøl let og smuldr couscoussen fra hinanden med fingrene.

Grillede auberginer: Skær auberginen i ½ cm tykke skiver. Læg dem i et fad og drys generøst med fint salt på begge sider. Lad saltet trække væde ud i 10 min. Hæld væden fra og vend auberginerne sammen med halvdelen af baharat krydderierne, finthakket hvidløg samt et par spsk. god olivenolie. Grill auberginerne på en varm grill eller grillpande (almindelig pande er også OK). Sørg for god hård varme og grill i ca. 2 min. på hver side til de er lækre gyldne.

Salat: Skyl salaten i 2 hold koldt vand og tør den i en salatslynge. Rør en dressing af lidt citronsaft, lidt olivenolie og lidt sukker (lige dele af hver) og vend den med salaten lige før servering.

Kød: Krydr koteletterne med resten af baharat krydderierne samt salt og sort peber. Grill dem ved direkte varme i 2-3 min. på hver side sammen med hele hvidløgsfed. Tag dem af grillen og lad kød og hvidløg trække tildækket i 5 min.

Anretning: Vend couscous sammen med saften fra de grillede koteletter, de grillede auberginer samt plukket og hakket mynte. Pynt med hele mynteblade og citron.

ASAs Baharat indeholder: Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili. Alle ingredienser er økologiske.

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper – og du kan også sætte den på bordet og bruge den ligesom salt og peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?