0

Grillet tun med koriandersmør og majs/tomatsalsa med purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Koriandersmør: Blødgør smørret med en gaffel og rør det med friskhakket koriander, stødt chili, salt og peber. Form smørret til en kort tyk rulle og læg den på køl indtil brug.

Salsa: Skær tomaterne i tern og kom dem i en skål med majsene. Tilsæt finthakket skalotteløg og hvidløg, purløg, olie, citronsaft, salt og peber og smag salsaen til.

Fisk: Varm en grillpande godt op og smør imens tunbøfferne med en smule olie på begge sider og krydr med salt og peber. Læg bøfferne på panden og grill dem 1-2 min. på hver side – de må ikke få for meget, da de let bliver tørre.

Skyl den spæde salat og lad den dryppe godt af. Fordel salaten på midten af hver tallerken og anret en bøf ovenpå. Læg 1-2 skiver koriandersmør på hver bøf og lad det smelte udover. Anret salsaen rundt om og server straks med fx små kogte kartofler eller grillet godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften