0

Grillet tun med persillepesto, blommesalsa og perlebygsalat med rodfrugter, ristede hasselnødder og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Kog perlebyggen som anvist på emballagen og køl den af under koldt vand. Rens rodfrugterne (pastinakker kan bruges i stedet for persillerødder), skær dem i små tern og rist dem i lidt olie, salt og peber til de er møre med bid. Vend perlebyg, rodfrugter, revet skal fra hele citronen, saft fra ½ citron, grofthakkede hasselnødder, fintklippet purløg, lidt olie, salt, peber og evt. et nip sukker sammen og smag til. Lad gerne salaten trække køligt i ½ time.

Salsa: Halver blommerne, fjern stenene og snit blommekødet i små tern. Snit løgtoppen (kun det grønne) helt tyndt og vend det hele sammen med 2 spsk. citronsaft, 1 spsk. olivenolie, finthakket chili og friskhakket koriander (basilikum kan også bruges). Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og lad det trække i 10 min.

Pesto: Rens persillen og kom den i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, mandler, parmesan, lidt citronsaft, salt og peber og kør det til en ensartet masse. Tilsæt ca. ½ dl olivenolie og smag til.

Tun: Pensl kødsiden med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Læg tunen med skindsiden nedad over mellemvarme kul, læg låg på grillen og grill i 4-7 min. (afhængig af tykkelse) til kødet har fået farve, men stadig giver efter ved et let tryk. Læg kødet på et flot fad og fordel pestoen over. Tunen kan også laves under ovngrillen; læg den ligeledes på skindsiden, sæt den under ovngrillen og grill i 5-8 min.

Server sammen med godt groft brød, en sprød grøn salat og evt. en (æble)tzatziki.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?