0
Grillpølser med dampet kål, løvstikkepesto og linser

Grillpølser med dampet kål, løvstikkepesto og linser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af fisk, råd kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Start med at sætte linserne over at koge i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. De skal koge i ca. 15 min.

løvstikkecitronBøllingsømandler
5 min.
Lav pestoen

Rist mandlerne på en pande, og lad dem køle lidt af. Kom mandler, løvstikke og smuldret ost op i en skål, og mæt blandingen med olivenolie. Blend med en stavblender til en rustik pesto. Smag til med fintrevet citronskræl, masser af citronsaft og salt.

spidskålcherry- eller blommetomater
15 min.
Damp kålen

Skær kålen ud i store kuvertstykker, og læg dem op i en stor gryde. Kom en spiseskefuld vand og lidt olivenolie ned i gryden, og damp kålen under låg i 4-5 min. indtil kålen er mørnet, men stadig har bid. Imens kålen damper, skærer du tomaterne i halve. Når kålen er færdig, kommer du tomaterne ned i gryden, og lader dem lune med. Rør lidt rundt så tomaterne afgiver lidt saft. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

20 min.
Steg pølserne

Steg pølserne ved mellem varme på en pande i en smule olie i 4-5 min. i alt.

25 min.
Anretning

Anret linser på en tallerken med kål og tomater ovenpå, pølser på siden, og til sidst godt med pesto over kålen. Velbekomme!

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?