Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af fisk, råd kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt linserne over at koge ca. 15 min. i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt.
Rist mandlerne på en pande, og lad dem køle lidt af. Kom mandler, løvstikke og smuldret ost op i en skål, og mæt blandingen med olivenolie. Blend med en stavblender til en rustik pesto. Smag til med fintrevet citronskal, masser af citronsaft og salt.
Skær kålen ud i store kuvertstykker, og læg dem op i en stor gryde. Kom en spiseskefuld vand og lidt olivenolie ned i gryden, og damp kålen under låg i 4-5 min. indtil kålen er mørnet, men stadig har bid. Imens kålen damper, skærer du tomaterne i halve. Når kålen er færdig, kommer du tomaterne ned i gryden, og lader dem lune med. Rør lidt rundt så tomaterne afgiver lidt saft. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Steg pølserne ved mellem varme på en pande i en smule olie i 4-5 min. i alt.
Anret linser på en tallerken med kål og tomater ovenpå, pølser på siden, og til sidst godt med pesto over kålen.
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kundekommentarer ()