0
Ostepølser med dampet kål, løvstikkepesto og linser

Ostepølser med dampet kål, løvstikkepesto og linser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Sæt linserne over at koge ca. 15 min. i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. 

løvstikkecitronBøllingsø ostmandler
5 min.
Lav pestoen

Rist mandlerne på en pande, og lad dem køle lidt af.

Kom mandler, løvstikke og smuldret ost op i en skål, og mæt blandingen med olivenolie.

Blend med en stavblender til en rustik pesto, og smag til med fintrevet citronskal, masser af citronsaft og salt.

spidskålcherry- eller blommetomater
15 min.
Damp kålen

Skær kålen ud i store kuvertstykker, og læg dem op i en stor gryde.

Kom en spiseskefuld vand og lidt olivenolie ned i gryden, og damp kålen under låg i 4-5 min., til kålen er mørnet, men stadig har bid.

Skær tomaterne i halve.

Når kålen er færdig, kommer du tomaterne ned i gryden, og lader dem lune med.

Rør lidt rundt, så tomaterne afgiver lidt saft. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

20 min.
Steg pølserne

Steg pølserne ved mellemvarme på en pande i en smule olie i 4-5 min. i alt.

25 min.
Anretning

Anret linser på en tallerken med kål og tomater ovenpå, pølser på siden, og til sidst godt med pesto over kålen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1001 kcal
Fedt:
82,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
18,6 g
Kulhydrat:
25,3 g
heraf sukkerarter:
6,8 g
Kostfibre:
11,8 g
Protein:
34,2 g