0
Grillspyd med texan-style gris, bulgur, grillost og vandmelon

Grillspyd med texan-style gris, bulgur, grillost og vandmelon

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grill

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

myntechampignonsFilet a la mørbrad, frilandsgristexan pork rubrødløg
1 min.
Grillspyd

Hæld kogende vand over spyddene (hvis du bruger træspyd), og lad dem stå deri, til de skal bruges. Dette modvirker, at spyddene brænder på grillen.

Pil rødløg, og del hvert løg i 6 både.

Rens champignons.

Del kødet i mindre stykker, og vend det med ca. halvdelen af krydderiblandingen.

Kom kød, løg og champignons på grillspyddene.

citron
10 min.
Dressing

Rør en dressing af lige dele citronsaft, sukker og olivenolie.

bulgurvandmelon (lille)myntetexan pork rub
15 min.
Bulgur med vandmelon

Kog bulgur i rigeligt, godt saltet vand i 8 min. Dræn bulguren, og køl den let af.

Skær melon ud i små tern.

Pluk og hak mynten, men gem lidt hel mynte til pynt.

Vend hakket mynte sammen med bulgur, melon og dressing, og smag til med salt, peber og det sidste af krydderiblandingen.  

grillostFilet a la mørbrad, frilandsgris
25 min.
Grillspyd & grillost

Skær ca. 1 cm tykke skiver af grillost, og pensl dem med olie. 

Tænd en grill, eller sæt en grillpande over på høj varme.

Grill spyddene og osten, til begge dele har flot grillmønster, og kødet er well done. Krydr begge dele med salt og peber.

mynte
35 min.
Anretning

Som vist på billedet, drysset med det sidste mynte.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Texan rub indeholder: 10% Timian, 10% allehånde, 10% hvidløg, 10% sort peber, 10% kanel, 10% nelliker, 10% paprikaflager, 10% ingefær og 20% urteboullion

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.