Citronolie: Start med at lave syltet citron: Skyl citronen og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule). Skær skallen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern eller et rivejern), læg dem i en lille skål, tilsæt ½ tsk. fint salt og saften fra citronen (gem lidt til kartoffelsalaten). Lad det hele trække i 10-15 min. Hæld samme mængde af din bedste olivenolie over den syltede citron og tilsæt halvdelen af porchetta-krydderiet sammen med masser af knust sort peber.
Kød: Læg grillspyddene i et ovnfast fad og hæld kogende vand over så det dækker. Lad dem ligge i vandet i ca. 10 min. (dette forhindrer, at de senere brænder på grillen). Læg kødet i en skål og drys resten af porchetta-krydderiet over. Vend rundt med lidt salt og peber. Skær rødløg i både og del de små snackpebre i kvarte. Sæt kød, rødløg og peberfrugt på spyddene og pensl dem med lidt citronolie. Nu er de klar til grilning (på pande eller grill). Grill dem ved høj direkte varme i ca. 1½-2 min. på hver side (alle 4 sider). Når de er færdige, lægger du dem på et lunt fad og hælder resten af citronolien over.
Kartoffelsalat: Kog kartoflerne møre i saltet vand, køl dem lidt ned med koldt vand og pil skrællen af. Del hver kartoffel i 2-3 stykker. Soigner radiserne, skær dem i tern og vend dem sammen med kartoflerne. Krydr med salt og peber. Skær rødløg tyndt (gerne på et mandolinjern) og læg dem i lidt citronsaft i 5-10 minutter. Lav en dressing af dijonsennep rørt sammen med lidt sukker, god olivenolie, salt og peber. Vend kartofler og radiser sammen med dressingen og masser af fintskåret purløg. Smag til.
* Porchetta krydderi fra ASA: Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver
Porchetta krydderi indeholder:
Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver
Kundekommentarer ()