0
Grisekoteletter med sprød parmesan-krydderpanade på ratatouillle

Grisekoteletter med sprød parmesan-krydderpanade på ratatouillle

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtsquashløgbagekartoflerflåede og hakkede tomater
0 min.
Klargøring

Ovnen tændes på 220 grader, varmluft. Sæt et ildfast fad, der kan rumme alle grøntsagerne og koteletterne ind for at forvarme.

Kartoflerne skrælles og skæres i tern på omkring 2x2 cm. Skyl ternene og tør dem i et viskestykke. Kartoflerne steges i olie i en stor pande, til de er gyldne. Hæld kartoflerne over i det ildfaste fad.

Løget skæres i tern på samme størrelse som kartoflerne. Peberfrugten og squashen skylles og skæres ligeledes i tern på omkring 2x2 cm.

Løgene steges på panden, til de bliver gennemsigtige.  Hæld dem ned til kartoflerne.  
Skru op for panden. Peberfrugten steges nu ved høj varme, efterfulgt af squashen. Der må gerne være fuld knald på varmen, både peberfrugt og squash får en god smag af at blive "næsten-brankede".

Hæld tomaterne ned til squash og peberfrugt og smag til med salt og peber, samt evt. chilli.  Hvis grøntsagerne virker meget "tørre" hælder man 1/2 dåsefuld vand på.

Grøntsagerne kommes over til kartoflerne. Rør rundt i fadet så alt bliver fordelt og lad grøntsagerne bage videre i ovnen.

 

kotelet af grisbasilikumparmigiano reggiano (Parmesan)rasp
15 min.
Koteletterne

Panden, der har været brugt til grøntsagerne, tørres af og sættes over på varmen igen.

Koteletterne duppes tørre og steges ved meget høj varme i max. et minut på hver side.  De skal bare lige få lidt stegeskorpe, og skal ikke være færdigstegte.

Tag koteletterne af panden mens du laver panaden.

I en skål blandes:
*  1 spsk. rasp pr. person 
*  finthakket basilikum
*  fintrevet parmesan
*  1 spsk. olivenolie pr. person
*  salt og peber

Fordel panaden i et nogenlunde jævnt lag på toppen af koteletterne og læg dem ned i fadet med ratatouillen.  De må gerne trykkes lidt ned i grøntsagerne, bare panaden stikker op så den kan blive sprød, er det fint.

Bag i 10 minutter.

30 min.

Servér koteletterne direkte fra fadet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?