Start med at skrælle løg og hvidløg og skylle bladselleri, chili og rosmarin.
Snit løg, hvidløg, chili og bladselleri fint med en kniv.
Find en stor gryde, og tilsæt en generøs mængde olivenolie. Tilsæt først løgene, og lad dem stege lidt - de må gerne tage lidt farve i kanten. Tilsæt så hvidløg og bladselleri, og lad det sautere med nogle minutter.
Tilsæt dernæst rosmarinstilken, den røget paprika, chilien og de hakkede tomater - og ca. 1/2 dl vand pr. kuvert. Krydr med salt og godt med friskkværnet peber, og lad det hele simre under låg i ca. 20 min.
Bemærk, du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med lidt "varme".
Sæt en stor gryde godt saltet vand over til pastaen, og kom linserne i en lille kasserolle med vand, så det dækker og kog dem helt møre - ca. 15 min.
Når vandet til pasta bulderkoger, tilsætter du pastaen og koger så det passer med, at den er al dente lige inden servering.
Når linserne er møre, hælder du vandet væk og moser dem så godt du kan med en gaffel og tilsætter dem til tomatsaucen. Lad dem koge lidt med.
Smag bolognesen til en sidste gang, og justér evt. konsistensen med lidt pastavand. Fjern evt. rosmarinstilken.
Vend pasta og sauce godt sammen, og anret i dybe tallerkner. Riv godt med parmesan over retten lige inden servering.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()