Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl løg og hvidløg, og snit løg, hvidløg, chili og bladselleri fint med en kniv.
Find en stor gryde frem, og tilsæt en generøs mængde olivenolie.
Tilsæt først løgene, og lad dem stege lidt, de må gerne tage lidt farve i kanten.
Tilsæt så hvidløg og bladselleri, og lad det sautere med nogle minutter.
Tilsæt dernæst rosmarinstilken, røget paprika, chili og de hakkede tomater samt ca. 1/2 dl vand pr. kuvert.
Krydr med salt og godt med friskkværnet peber, og lad det hele simre under låg i ca. 20 min.
Bemærk, du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med lidt "varme".
Sæt en stor gryde godt saltet vand over til pastaen.
Kom linserne i en lille kasserolle med vand, så det dækker, og kog i ca. 15 min., til de er helt møre.
Når vandet til pasta bulderkoger, tilsætter du pastaen, og koger den, til den er al dente.
Når linserne er møre, hælder du vandet væk, moser dem, så godt du kan med en gaffel, og tilsætter dem til tomatsaucen. Lad dem koge lidt med.
Smag bolognesen til en sidste gang, og justér evt. konsistensen med lidt pastavand. Fjern evt. rosmarinstilken.
Vend pasta og sauce godt sammen, anret i dybe tallerkener, og riv godt med parmesan over retten lige inden servering.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()