
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl rodfrugterne og skær dem i stave.
Vend rodfrugterne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber, og bag dem i ovnen ca. 20 min., til de er møre, og har taget farve.
Skær tomaterne i tynde skiver med en kniv. Snit fennikel papirstyndt - gerne på et mandolinjern, hvis du har.
Hak dilden fint - både stilke og blade. Vend creme fraiche og dild sammen, og smag til med lidt salt.
Sæt en pande over ved mellem varme, og tilsæt en smule olie. Lun dunserne stege ca. 2-3 min på hver side.
Skru ovnen over på almindelig ovnfunktion, uden blæser, og lun bollerne 2-3 min. i ovnen. Pas på de ikke får for længe.
Anret rodfrugter på en tallerken og saml evt. burgeren ved bordet. Servér evt. med din yndlings chilisauce til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften