0
Grøn cremet daal med spinat, kokos og grønne linser dertil pakistanske paratha & stegt sommermakrel

Grøn cremet daal med spinat, kokos og grønne linser dertil pakistanske paratha & stegt sommermakrel

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Paratha er en type indiske eller pakistanske flade madbrød uden gær. De er pivnemme at lave og bages på en pande. I denne version er de krydret med en lækker spicy krydderiblanding.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
daalkrydderigrønne linserkokosmælkzittauerløghvidløggrøn chililimespinat
1 min.
Daal:

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter, før du skal bruge den.

Skyl linserne godt igennem med koldt vand i en sigte. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af, og lad linserne koge i 4-5 min., mens du fortsat skummer.

Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Løg, hvidløg og chili hakkes fint, og sauteres i lidt neutral olie i en gryde. Når alt er sauteret af uden at have taget farve, tilsættes 2/3 af daalkrydderiet til gryden. Pas på, det er HOT, så prøv dig frem, og lad det hele stege lidt.

Tilsæt kokosmælken, fyld derefter dåsen halvt op med vand, og tilsæt dette også. Kog igennem i 2-3 minutter, og tilsæt de kogte linser. Hæld evt. lidt mere vand på, til det lige netop dækker linserne.

Lad daal’en simre ved svag varme. Rør jævnligt, til linserne er møre. Det tager typisk 15-20 min. Smag til med salt, sukker og limesaft. Daal’en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.

Lige før servering vendes skyllet og drænet spinat i den kogende daal. 

oliepizzadej - på surdej
30 min.
Paratha:

Del hver pizzakugle i 2 dele, og rul hver af de mindre dejkugler ud til lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord.

Bank overskydende mel af, og pensl dejen med lidt olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min. på hver side, og vend gerne flere gange undervejs. Kom de bagte paratha på en tallerken, og kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte brød, hvorved smørret smelter ned over brødet, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af daal krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte paratha lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende omend autentiske proces med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes/rulles lidt flad (1-2 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier, og bages i 20-25 minutter ved 175 grader. Pensl gerne brødene med lidt smeltet smør, når de kommer ud af ovnen.
makrelfilet med skind
40 min.
Makrel:

Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden. Dette bevirker, at de ikke krøller så meget, når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover), der sidder i fileten. Dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Krydr med salt og peber på kødsiden. Er fileterne små, forsvinder de små ben under stegning. Steg dem gyldne på skindsiden på en varm pande i 2-3 min. Vend fisken, og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet, med yoghurt serveret til.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?