Paratha er en type indiske eller pakistanske flade madbrød uden gær. De er pivnemme at lave og bages på en pande. I denne version er de krydret med en lækker spicy krydderiblanding.
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter, før du skal bruge den.
Skyl linserne godt igennem med koldt vand i en sigte. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af, og lad linserne koge i 4-5 min., mens du fortsat skummer.
Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.
Løg, hvidløg og chili hakkes fint, og sauteres i lidt neutral olie i en gryde. Når alt er sauteret af uden at have taget farve, tilsættes 2/3 af daalkrydderiet til gryden. Pas på, det er HOT, så prøv dig frem, og lad det hele stege lidt.
Tilsæt kokosmælken, fyld derefter dåsen halvt op med vand, og tilsæt dette også. Kog igennem i 2-3 minutter, og tilsæt de kogte linser. Hæld evt. lidt mere vand på, til det lige netop dækker linserne.
Lad daal’en simre ved svag varme. Rør jævnligt, til linserne er møre. Det tager typisk 15-20 min. Smag til med salt, sukker og limesaft. Daal’en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.
Lige før servering vendes skyllet og drænet spinat i den kogende daal.
Del hver pizzakugle i 2 dele, og rul hver af de mindre dejkugler ud til lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord.
Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden. Dette bevirker, at de ikke krøller så meget, når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover), der sidder i fileten. Dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Krydr med salt og peber på kødsiden. Er fileterne små, forsvinder de små ben under stegning. Steg dem gyldne på skindsiden på en varm pande i 2-3 min. Vend fisken, og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar.
Som vist på billedet, med yoghurt serveret til.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()