0
Rød dahl med blød aubergine og stegt rødspætte i zataar rub

Rød dahl med blød aubergine og stegt rødspætte i zataar rub

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
aubergine
1 min.
Auberginen

Tænd ovnen på 220°C. Skyl auberginen, prik huller i den med en gaffel, og læg den hel i ovnen på en bradepande med bagepapir på. Lad den bage i ca. 20 min., til den er helt blød og nærmest falder fra hinanden, når du tager fat i den.

Træk skindet af auberginen, og hak kødet groft med en kniv. Hvis du ønsker en finere konsistens, kan du med fordel bruge en stavblender.

løghvidløgingefærza'atarrøde linserflåede tomater
2 min.
Dahlen

Pil løget og hvidløget, og skræl ingefæren. Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern, og løget på den grove side.

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt halvdelen af krydderiblandingen og linserne, og steg i yderligere 1 min.

Hæld de flåede tomater samt 1/4 dl vand pr. person i gryden. Kom låg på gryden, og lad retten simre i ca. 20 min. Tilsæt auberginen lige før servering, og smag til med salt og peber.

rødspættefilethvedemel
30 min.
Fisken

Varm en ny pande op ved høj varme.

Vend fiskefileterne i 1 spsk. hvedemel pr. person og resten af krydderiblandingen. Steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 30 sek. på hver side, og krydr med salt.

40 min.
Anretning

Servér dahlen med den stegte fisk.

Velbekomme

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?