0
Grøn filet af grisekam med svampe-risotto
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

filet af svinekambredbladet persille
1 min.
Svinefilet

Tænd ovnen på 220 grader.

Dup svinefileten tør, og brun den hurtigt i meget varmt smør i en dyb, varm pande. Den skal ikke steges færdig, bare brunes overalt.
Krydr med salt og peber, og læg kødet over i et lille, ildfast fad, der lige kan rumme det.

Skyl persillen grundigt, slyng den tør og hak den fint. Gem evt. nogle fine små blade til pynt.

Rør halvdelen af persillen sammen med 1-2 tsk. sennep pr. person. Fordel sennepsblandingen over kødet, og sæt det i ovnen i  5-7 min. for stykker til to eller tre pers. og 10-12 min. for større stykker.
Lad kødet trække færdig i fadet. Det skal bare være lunt, når I skal spise.

brun mark-champignonløgrisottorisgrøntsags bouillonparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Risotto

Hak løget fint. Rens svampene og hak dem meget groft. Sauter svampene i smør eller olie i den pande, du stegte kødet i. Tilsæt løgene, når svampene har smidt vandet og begynder at stege, og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt da risene, og lad også dem stege med et par minutter. Vend bouillonen ned i risene, og tilsæt vand lidt efter lidt de næste 10-15 minutter, til risene er møre. Risottoen skal være lind lidt som en risengrød.

Riv osten fint, mens risottoen simrer.

Vend osten ned i risottoen sammen med resten af persillen, når risene er møre. Smag til med salt og peber, samt en god smørklat.

25 min.
Anretning

Skyl salaten og slyng den tør. Anret bladene på et fad, og dryp god olivenolie, balsamico samt salt og peber over.

Hæld risottoen over i et varmt fad. Skær kødet i skiver, og læg det ovenpå.

 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?