Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Vend efterfølgende linserne i 1 spsk. olie pr. person, halvdelen af hvidløget (revet), salt og peber.
Skyl basilikum, agurk, selleri og peberfrugt. Halvér peberfrugten, kassér kernehuset, og skær alle grøntsagerne i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med resten af hvidløget, og blend det hele med en stavblender til en homogen masse. Hæld lidt vand i, hvis konsistensen er for tyk.
Kom 1 spsk. olivenolie pr. person i, og smag til med salt og peber.
Skær brødet i skiver, og rist det i en brødrister eller på en tør pande.
Smør skiverne med friskost, og anret linser og ansjoser henover.
Fordel suppen i dybe skåle, og servér bruschettaer til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kundekommentarer ()