0
Grøn gazpacho og bruschetta med queso fresco og ansjoser

Grøn gazpacho og bruschetta med queso fresco og ansjoser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bladselleri, Gluten, Hvedemel, Fuldkornshvedemel, Ansjoser, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linserhvidløg
1 min.
Linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

Vend efterfølgende linserne i 1 spsk. olie pr. person, halvdelen af hvidløget (revet), salt og peber.

grøn peberagurkbladselleribasilikum
3 min.
Suppe

Skyl basilikum, agurk, selleri og peberfrugt. Halvér peberfrugten, kassér kernehuset, og skær alle grøntsagerne i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med resten af hvidløget, og blend det hele med en stavblender til en homogen masse. Hæld lidt vand i, hvis konsistensen er for tyk.

Kom 1 spsk. olivenolie pr. person i, og smag til med salt og peber.

Ølandshvede / Primotivo bolleransjoserqueso fresco fra Onsild mejeri
15 min.
Bruschetta

Skær brødet i skiver, og rist det i en brødrister eller på en tør pande.

Smør skiverne med friskost, og anret linser og ansjoser henover.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i dybe skåle, og servér bruschettaer til.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?