0

Grøn krabbesalat på "squashklatter" med grillede jomfruhummerhaler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Krabbeben: Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt 2 tsk. salt og 1 tsk. sukker og evt. lidt eddike til 2 liter vand. Kog benene i 7-8 min. Tag gryden af blusset og lad dem trække i yderligere 10 min.

Jomfruhummerhaler (se video ovenover): Pluk persillen og blend den med hvidløg og lidt olie til en tyk creme. Flæk jomfruhummerhalerne med en skarp kniv og fjern tarmstrengen. Læg halerne på en bageplade og dryp persillecremen over. Krydr med salt og peber og bag 6-8 min. ved 200 grader til de er netop gennembagte - de må endelig ikke blive tørre!

Klatter: Riv squasherne groft og hak 2 skalotteløg fint. Vend begge dele sammen med mel, salt og peber. Rør sammenpisket æg i og lad "dejen" samle sig 10 min. Varm lidt olie op på en pande, sæt store "klatter" af dejen deri og steg dem gyldne - 2-3 min. på hver side.

Salat: Pluk krydderurterne og kom dem i en skål sammen med salaterne. Snit 1 skalotteløg i helt tynde skiver og kom det ved. Klip skallen på krabbebenene op med en saks og pil kødet forsigtigt ud. Riv eller skær det i mundrette stykker og kom dem i salaten sammen med pinjekernerne. Pisk cremefraiche, mayonnaise, salt og peber sammen og smag til med revet citronskal og godt med citronsaft. Dryp lidt af dressingen over salaten og vend det forsigtigt rundt. Kom mere dressing ved, hvis nødvendigt, men det skal kun lige være "smurt".

Læg 1-2 squashklatter på midten af hver tallerken, anret en portion krabbesalat ovenpå og server med hummerhalerne rundt om. Server straks med godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.