0
Grønkål og porresuppe med kikærter, sprød bacon og brændt citron

Grønkål og porresuppe med kikærter, sprød bacon og brændt citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Inden du starter

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

bacon i ternkikærter i vand
1 min.
Bag bacon og kikærter

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bacontern i den ene side af en bageplade, dræn kikærterne grundigt, og læg dem i den anden side af pladen. Krydr kikærterne med lidt salt.

Bag til bacon og kikærter er gyldne og sprøde.

grønkålkartoflerporrerhvidløg
5 min.
Forbered suppen

Rib kålen af stokken. Snit hvidløgene fint med en skarp kniv. Skær porren i tynde ringe. Skær kartoflerne i grove tern.

Sæt en stor gryde over ved mellem varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Sautér alle grøntsagerne 3-4 min. under omrøring til de begynder at mørne. Krydr med salt og groftkværnet sort peber og tilsæt ca. 3-4 dl vand per kuvert. Kog stille og roligt til det hele er mørt. 

citron
15 min.
Brænd citronen

Halvér citronen og steg den mørk gylden på skærefladerne ca. 3-4 min. på en varm pande.

20 min.
Færdiggør suppen

Blend suppen helt lind, og smag til en sidste gang med salt og friskkværnet sort peber. Justér evt. konsistensen med lidt mere vand.

Shichimi tôgarashi
30 min.
Anretning

Anret den rygende varme suppe i en dyb tallerken med kikærter og bacon i. Og slut af med et drys krydderblanding, saft fra den brændte citron og evt et par dråber olivenolie.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?