0
Grønne deller med kartoffelmos, krydderstegte rosenkål og kærnemælk

Grønne deller med kartoffelmos, krydderstegte rosenkål og kærnemælk

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartofler
1 min.
Kartoffelmos

Skræl kartoflerne, skær dem ud i grove chunks, og kog dem møre i rigeligt vand. Hæld herefter vandet væk, mos kartoflerne med et piskeris, og smag til med godt med salt, friskkværnet peber og rigeligt olivenolie eller et par klatter smør.

Tag kærnemælken ud af køleskabet til senere, så den ikke er kold.

rosenkålcitronshivid polo
5 min.
Rosenkål

Fjern evt. dårlige blade på rosenkålen, og skyl dem godt. Skær derefter kålene i kvarte. 

Varm en stor pande eller wok op ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Rist kålene kort og hårdt i ca. 2-3 min., så de tager godt med farve, men beholder biddet. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege over to omgange. Kom kålene op i en skål, og vend dem med krydderblandingen, lidt salt og masser af fintrevet citronskal.

skalotteløgsyrlige æbler
15 min.
Æbler

Skyl æble, og skræl skalotteløg.

Skær æblet i små tern, og snit skalotteløg i tynde ringe. Vend begge dele ned til rosenkålene.

plantefars
20 min.
Deller

Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olie. Form små deller, og steg dem i ca. 5-7 min., til de har taget godt med farve og er gennemstegte.

kærnemælk
30 min.
Anretning

Anret mosen i bunden af en dyb tallerken med rosenkålssalat ovenpå og deller på siden. Slut af med at komme lidt kærnemælk over kålen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?